Terug

Vitra opent Pop Up store in Amsterdam

Vitra opent twee pop-upwinkels: een in Zürich en een in Amsterdam. De tijdelijke winkels staan in het teken van de Eames Plastic Chair, een ontwerp van Charles en Ray Eames. 

Drie maanden lang kunnen de bezoekers van de Vitra Pop-Up Stores kiezen uit een ruime waaier aan onderstellen, zitschaalkleuren en bekledingen voor de Eames Plastic Chair. Met die eindeloze combinatiemogelijkheden kunnen ze dan hun eigen model creëren.

Vitra gaat voor een hybride retailbenadering waarbij de gebruikelijke shoppingervaring naar een hoger niveau getild wordt met digitale componenten en biedt klanten een toegevoegde waarde door de voordelen van beide kanalen te combineren: fysieke displays om inspiratie op te doen en een digitaal bestelproces dat toegang biedt tot meer dan 100.000 mogelijke configuraties. Bestellingen worden bij de klant thuis geleverd, voor veel modellen zelfs binnen 48 uur.

 Charles en Ray Eames ontwierpen de Eames Plastic Chairs in 1948 voor een wedstrijd in het Museum of Modern Art in New York. Ze worden gerekend tot de belangrijkste meubelontwerpen van de twintigste eeuw. Deze iconische werken waren de allereerste kunststof stoelen die met industriële methodes werden geproduceerd.

De familie van de Eames Plastic Chair bestaat in totaal uit 14 modellen: zeven onderstellen te combineren met plastic zitschalen, met of zonder armleuningen, en een schommelstoelonderstel met een zitschaal met armleuningen. Afhankelijk van het model zijn de onderstellen verkrijgbaar in diverse afwerkingen en houtsoorten. De organisch gevormde zitschaal is verkrijgbaar in 14 verschillende kleuren. Klanten kunnen kiezen uit een ruime waaier van zitschalen: onbekleed, met een zitkussen of volledig bekleed met keuze uit 28 verschillende stofkleuren, goed voor meer dan 100.000 mogelijke configuraties.