Terug

Twist Tea Pop Up in Den Bosch

Nieuw in Den Bosch en perfect voor de wintermaanden: thee van TwisTea

 Thee is booming en al helemaal met deze vreselijke kou. Daarom komt het heel goed uit dat afgelopen zaterdag (9 december) TwisTea open is gegaan. Ze kregen pas 1 december de sleutel dus hebben flink gevlamd om zo snel mogelijk hun deuren te openen, en dat is gelukt!

 We stappen deze nieuwe hotspot in de Snellestraat binnen en het eerste wat ons opvalt is de onwijs lekkere geur die ons tegemoet komt. Het ruikt naar allerlei verschillende soorten specerijen en het enige wat je denkt is: ik wil ook dat mijn eigen huis zo ruikt. We spreken Rick Buter en hij vertelt ons alle ins en outs van deze nieuwe pop-up store.

Let’s twist

TwisTea is vijf jaar geleden opgezet door Mark van den Bogaart. Inmiddels levert de zaak thee aan maar liefst 270 horecazaken. Zoals gezegd: TwisTea in Den Bosch is dus een pop-up store, wanneer gaat deze weg? Rick vertelt: ”Voorlopig blijft TwisTea! Sowieso in de wintermaanden gaan we nergens naartoe en we zijn natuurlijk ook nog maar net open. Na de winter kijken we hoe het loopt en beslissen we of we op deze plek blijven, of wellicht ergens anders in Den Bosch een winkel openen.”

Puur natuur

Er zijn onwijs veel verschillende theesmaken te verkrijgen bij TwisTea en volgende maand krijgen ze wéér allemaal nieuwe smaakjes. Natuurlijk zijn er klassieke theeën te vinden maar ook hippe smaken als Gin Tonic, Healthy Ginger, Womans Dream of Blueberry Yoghurt. Het mooie is: er is helemaal niks qua suiker aan toegevoegd. De theetjes zijn echt puur natuur en lekker vers – perfect als kerstcadeau. Volgens Mark is de kwaliteit van deze thee veel hoger dan een normaal theezakje, proberen dus!

Theesommelier

De theecollectie is samengesteld door Mark van den Bogaart, hij staat in de top drie van beste theesommeliers van Nederland en België. Een knappe prestatie, dat vind Rick ook. ”Ik ben wel eens gaan kijken naar een wedstrijd van Mark. Hij moet dan zonder te kijken een theesoort ruiken en vervolgens raden. Bizar! Want Mark weet direct dat een theesoort uit bijvoorbeeld China komt en dan ook specifiek welk gebied – hoe cool!”