Terug

Rabobank Pop-up Wooncafe

Rabobank experimenteert 3 maanden met Wooncafé  

Op de hoek van de Korte Poten en de Fluwelen Burgwal is een nieuwe zaak verschenen en wie er langs loopt, vraagt zich af: is het nou een bank, of een café? Eigenlijk is het beide. Het is het nieuwe Wooncafé van Rabobank. Of het een permanent karakter zal krijgen, wordt momenteel bezien. Vooralsnog gaat het om een pop-up store waarmee Rabobank gedurende drie maanden experimenteert. Doel is een laagdrempelige zaak, waar met name jonge Hagenaars makkelijk kunnen binnenlopen om onder het genot van verse koffie een gesprek met een bankmedewerker aan te knopen en zo hun woonwensen te bespreken.

“Je kunt het zien als een informele, soms allereerste kennismaking met de wereld van hypotheken en alles wat bij het kopen van een huis komt kijken,” zegt Ellen Bekkering, rayondirecteur Den Haag van Rabobank. “Op deze manier helpen we bijvoorbeeld jonge starters op de woningmarkt om snel adequate informatie te vergaren en dat op een manier waarvan we denken dat die past in hun belevingswereld: informeel en laagdrempelig. Als je een huis koopt, vraag je je vrijwel altijd als eerste af: wat zijn nou eigenlijk mijn mogelijkheden? In het Wooncafé geven we antwoord op dat soort vragen.”

Het interieur van het Wooncafé is erg toegankelijk, met een transparante counter, rustige kleuren, modern-degelijk design, vriendelijke bediening en vlot ogende zitjes. Of de koffie gratis is of niet, moet u zelf maar ontdekken… U bent er de komende tijd vast een keer in de buurt.