Terug

Pop-up voor leasen tweedehands auto

DEN BOSCH - Het is een voorzichtige trend in autoland: de showroom in de binnenstad.

Vorig jaar opende Autobedrijf Van den Udenhout in Den Bosch al een tijdelijke winkel in het toen leegstaande V&D-pand, en nu is pal tegenover ProLease neergestreken.

Sinds een paar weken kunnen in het pand waar voorheen M&S Mode zat, tweedehands auto's worden geleased. Voor autobedrijven heeft een vestiging in de binnenstad aantrekkelijke voordelen, met als belangrijkste pluspunt dat er ontzettend veel publiek langs komt wandelen. Dat is op sommige bedrijventerreinen, waar de dealers meestal huizen, wel anders.

ProLease zat midden in een verhuizing naar een nieuw pand aan de Europalaan (De Herven) en daarom was deze tijdelijke pop-up store aan de Schapenmarkt een uitkomst, zegt Rob van Thiel van het bedrijf. Na een wat weifelende start is de aanloop nu 'heel behoorlijk', zegt hij. Een proefritje maken vanuit het pand? Van Thiel: ,,Dat gaat helaas niet, daarvoor zul je een aparte afspraak moeten maken."

Mini en Tesla waren in Amsterdam de eerste bedrijven die kozen voor een locatie in de binnenstad. Al was in het geval van Mini de verkoop van auto's voor eigenaar BMW van secundair belang. Met de shop aan het Leidseplein, waar tot 2016 gadgets als Mini-babyrompertjes werden verkocht moest vooral de naamsbekendheid worden vergroot.