Terug

Nieuw merk Unrobe via pop-up stores

Het in augustus gelanceerde Nederlandse kledingmerk Unrobe is binnenkort verkrijgbaar bij de winkels van Hutspot. Het label zal zich echter met name gaan laten zien middels pop-up stores en via een webwinkel. Dat laat eigenaar Daan Ubachs weten.

Na een succesvolle crowdfundingcampagne via Kickstarter, lanceerde Ubachs zijn merk Unrobe afgelopen augustus middels een pop-up winkel aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam. De winkel was zo’n succes, dat werd besloten een vervolg te realiseren. Dat vervolg komt er in de vorm van een nieuwe tijdelijke winkel, die zich van 18 tot en met 24 december zal vestigen aan de Huidenstraat 13 in Amsterdam. Verder ligt de collectie van Unrobe binnenkort bij Hutspot.

“Dit is wel een beetje tegen ons model in, omdat we niet in multibrandstores willen liggen maar alleen online en met pop-up stores verkopen. Maar we vinden het belangrijk bij zoiets als Hutspot te liggen als beginnend merk,” aldus Ubachs. De ondernemer kijkt momenteel ook naar de mogelijkheid voor een pop-up winkel bij Lil Amsterdam.

Unrobe is een kledingmerk dat als doel heeft de ‘modeindustrie uit te kleden’ op het gebied van productie, gebruik van grondstoffen en prijs. Niet alleen gaat het merk duurzaam te werk door onder andere het gebruik van Egyptisch katoen, ook produceert het label in Europa en biedt het lage prijzen.

Unrobe hanteert naar eigen zeggen een direct-to-consumer model, wat wil zeggen dat de collecties uitsluitend via de webwinkel en tijdelijke shops worden verkocht. “Wij geloven nog steeds in het winkelconcept, alleen niet meer op de ouderwetse manier met onafhankelijke retailers in multibrand stores.”