Terug

Google van pop up naar vaste winkel

Google brengt steeds meer eigen producten op de markt.

Volgens verschillende Amerikaanse media zijn ze dus op zoek naar manieren om die artikelen onder de aandacht te krijgen.

Het technologiebedrijf zou derhalve een locatie in Chicago hebben gevonden waar het zijn eerste permanente fysieke store wil openen. Die stad zou een logische eerste winkellocatie zijn voor Google, aangezien het hoofdkantoor van de techreus ook in die stad staat.

Volgens de lokale krant Chicago Tribune, die als eerste op de hoogte is van Google’s retailplannen, staat het bedrijf op het punt om een huurcontract te tekenen in het centrum van de stad. Die locatie zou voor Google, dat voorheen alleen enkele pop up-winkels opende, een manier zijn om permanent zijn paradepaardjes aan het publiek te exposeren. Producten als Google Home, Google Pixel smartphones, Chromecast en Pixelbooks worden al bij andere retailers aangeboden, maar nog niet in een aparte Google-winkel, zoals Apple dat bijvoorbeeld doet in vijfhonderd winkels wereldwijd.

Enkele jaren geleden zocht Google al de fysieke winkelstraat op door een shop voor dochterbedrijf Youtube te openen in Londen. Deze ‘Creator Store’ is bedoeld om merchandise van Britse Youtube-sterren te verkopen. Zij gelden als belangrijke inkomstenbron voor Google door de mateloze populariteit van hun kanalen. De winkel is ingericht met drie opnamestudio’s, een koffiebar en een ruimte voor de Youtube-fans.